Concentració per a defensar un nou model d'Embarraca't

2015-10-30 09:00

La Nova Plataforma Embarraca’t Participatiu convoca per aquest dissabte 31 d'octubre una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Figueres. Amb aquesta acció volen “reivindicar un nou model d’Embarraca’t més proper a la ciutat i integrat a la Festa Major, amb un format amb activitats de tot tipus, tant de dia com de nit, i en diferents espais, on hi puguin participar molts més col·lectius i associacions”. 

L'acte començarà a les 7 de la tarda i es demana als assistents que portin un dels característics gots de plàstic reciclables que des de fa anys es fan servir a les barraques. Durant l’acte, es farà la lectura d’un manifest i es farà un jam session amb músics i grups locals.

Una de les reivindicacions més importants de la Nova PEP és "marxar de la plaça Europa, canviant l’emplaçament de l’Embarraca’t i apropant aquest esdeveniment a la ciutat, als seus barris i al centre. Apostem pel Parc de les Aigües o la plaça Catalunya com espais per a realitzar els esdeveniments principals i concerts de nit, ja que permeten la possibilitat d’apropar l’Embarraca’t als barris i al centre i, al mateix temps, dinamitzar el seu entorn amb un model de Festa Major interconnectat".

La plataforma té previst presentar una moció als grups municipals al proper ple de l’Ajuntament de Figueres del dijous 5 de novembre, “proposant canvis i millores sorgits del debat i del manifest, amb els suports aconseguits a peu de carrer i a través del blog”.