Compte enrere per l’adjudicació de les obres del nou auditori al convent dels Caputxins

2010-04-15 07:52

El Govern municipal de Figueres ha aprovat el plec de clàusules administratives que ha de permetre l’adjudicació de les obres del nou auditori al convent dels Caputxins. És el darrer tràmit administratiu, el qual s’allargarà uns quatre mesos aproximadament, i que permetrà l’adjudicació i inici de les obres.

Pel vicealcalde Francesc Canet “cal expressar la satisfacció per iniciar una fase més del projecte que ha de dur a Figueres a disposar d'un equipament cultural de primer ordre. Aquesta aprovació inicial del plec de clàusules representa donar continuïtat a la bona feina iniciada per la regidoria de Cultura en la primera etapa d'aquest mandat i així cal fer-ho constar".

Opinió que comparteix el nou regidor de Cultura, Richard Elelman, qui afegeix que “a més de destacar la feina feta en el primer tram de mandat en relació a aquest ambiciós projecte, només puc garantir que des de l’àrea de Cultura continuarem treballant perquè sigui realitat el més aviat possible”.

El projecte de rehabilitació d’aquest històric edifici figuerenc, permetrà recuperar el cos de l’església del convent, i també l’entorn urbanístic, per convertir-lo en un Auditori amb possibilitats polivalents pel que fa a la programació d’arts escèniques. El projecte arquitectònic, redactat per l’arquitecte Rafael Vila, ha estat elaborat amb les següents premisses; aconseguir la màxima qualitat en la capacitat acústica de l’Auditori i la polivalència en la platea gràcies a un sistema de grades retràctils amb capacitat per a uns 300 espectadors, que permeten situar l’escenari segons la fórmula tradicional, o bé en format d’amfiteatre. També es garamteix el respecte a l’edifici original de l’església i del seu entorn.