Compromís d'Esquerres neteja una parcel·la de l'Horta d'en Capallera

2015-05-19 19:00

Compromís d'Esquerres per Figueres ha passat a l'acció literalment. Un dels seus actes de campanya ha consistit en netejar una finca abandonada de l'Horta d'en Capallera que es trobava en molt mal estat.

Un grup de voluntaris de la candidatura ha recuperat aquesta parcel·la abandonada i oberta, plena de vegetació i deixalles. Aquest “espai recuperat”, es troba al costat del parc de les Aigües, a tocar del Mas Torrent, i és una finca d'uns 80 metres quadrats, sense edificar, on creixen les herbes i el canyís i s'hi acumulen deixalles. Des de Compromís assenyalen que a Figueres hi ha nombroses finques abandonades i espais degradats que generen molèsties als veïns i una imatge negativa a la ciutat.

El candidat de Compromís d'Esquerres, Xavier Monfort, ha assegurat que des de l'ajuntament “farem més esforços per mantenir nets els espais no edificats de la ciutat, ja que s'acaben convertint en espais bruts i insalubres, que causen molèsties als veïns i donen una imatge de deixadesa”. Monfort també ha volgut insistir amb què “el manteniment d'aquestes parcel·les pot generar ocupació i benestar als barris en molts sentits: poden ser horts urbans, espais de descans o espais verds”. L'alcaldable d'esquerres ha afirmat que “treballarem perquè no es degradin aquests espais en desús, però tampoc els edificis ni els carrers, procurarem que no siguin un problema sinó una oportunitat”.

Aquesta finca ha estat recuperada per als veïns i veïnes del barri de l'Horta de l'Hospital, que han valorat positivament la neteja feta. Compromís d'Esquerres per Figueres S'han retirat dues bosses industrials plenes de deixalles, que s'ha dipositat al contenidor i s'ha acumulat una pila d'un metre cúbic de vegetació, que s'ha deixat in situ en no haver trobat cap espai d'acumulació de matèria vegetal a prop.