Compromís de Foment per al desenvolupament de tot el model ferroviari de Figueres

2011-01-12 21:00

En el marc de la lectura del manifest de FERRMED, aquest matí a Brussel·les, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, s’ha reunit amb Director General de Transportes Terrestres, Manuel Villalante, i el Director General d’Insfraestructuras Ferroviarias, Carlos Juarez.

Tots dos han expressat el compromís del Govern de l’Estat per al ple desenvolupament del model ferroviari a Figueres i al seu entorn. Un compromís que passa per a la construcció de la variant nord del tren convencional, amb la conseqüent alliberació de les vies del tren del centre de Figueres. Un model que es completarà, segons els representants de Foment, amb l’aposta estatal per a la construcció del corredor ferroviari del mediterrani, infraestructura que donarà lloc un centre de mercaderies a El Far / Vilamalla.

Precisament aquest matí a la capital de Bèlgica els responsables de FERRMED, acompanyats de representants polítics i empresaris de diferents països europeus, han llegit un manifest on reclamen a la Unió Europea que aposti decididament per a la construcció del corredor ferroviari del mediterrani i que es comprometi a destinar-hi finançament perquè sigui una realitat.

Paper destacat de Figueres

El president de FERRMED, Joan Amorós, ha destacat de forma molt positiva el suport de la capital de l’Alt Empordà a l’entitat que representa. “Es tracta d’una infraestructura que a l’Alt Empordà permetrà la creació d’un nus ferroviari de primer nivell gràcies a la coincidència de les vies convencional, d’alta velocitat i de mercaderies”, explica Amorós, qui afegeix que “el centre d’El Far / Vilamalla es convertirà en una plataforma important per a la composició final dels trens de mercaderies que sortiran cap a la resta d’Europa”. Finalment de des de FERRMED destaquen la importància que el nou centre ferroviari es desenvolupi de forma paral·lela amb la millora d’infraestructures viàries com l’A2 o l’A26.