Comissen més de 40.000 articles falsificats a la Jonquera

2012-10-10 13:30

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona, juntament amb dotze pèrits de 47 marques de roba van dur a terme, el passat 3 d’octubre, la tercera fase de l’operació “Drap”, una operació iniciada l’1 de setembre de 2011 per tal d’investigar la venda de material falsificat, principalment peces de roba, al municipi de la Jonquera.

El dispositiu es va engegar a les 10 del matí del dia 3, moment en el qual una vuitantena de mossos, amb la col·laboració dels pèrits de les marques afectades, van fer entrades i escorcolls en sis botigues i els seus magatzems annexos de la localitat en les quals, presumptament, s’estaria duent a terme la venda de roba falsificada.

Cal destacar que els detinguts, coneixedors que la venda de material falsificat és constitutiu d’un delicte, emmagatzemaven els diferents productes fraudulents en un magatzem i no pas a les mateixes botigues, com acostuma a ser habitual. El que feien era anar a recollir de forma periòdica només aquells productes que tenien previst vendre durant els propers dies. La finalitat era que, en cas que es produís un registre policial, els mossos poguessin interceptar el mínim gènere possible. En total, fruit d’aquest dispositiu, es van comissar més de 41.000 articles falsificats, principalment peces de roba i es van detenir onze persones les quals eren responsables dels establiments investigats. 

Aquest operatiu s’emmarca dins de l’operació “Drap”, iniciada a principis de setembre de 2011 ja que s’havia detectat la proliferació de botigues que venien material falsificat a la Jonquera. En les dues fases anteriors d’aquesta operació s’havien comissat més de 62.000 articles que, sumats als 41.000 d’aquesta tercera fase, ascendeixen a més de 103.000 productes falsificats comissats en els darrers 13 mesos. Aquestes dades deixen palesa la voluntat, tant del Cos de Mossos d’Esquadra com de les autoritats judicials, d’erradicar la venda de roba falsificada tant en els municipis de l’Alt Empordà com en la resta de Catalunya.