Comissen 697 plantes de marihuana en un pis del carrer Hortes de Figueres

2013-09-09 12:00

La Guàrdia Urbana de Figueres ha comissat, aquest cap de setmana, 697 plantes de marihuana, 1.093 planters i 5,4 kg d’una substància vegetal identificada com marihuana en un pis de la ciutat.

L’operatiu es va realitzar dissabte al vespre en un domicili del carrer Hortes després que el mateix dia, uns veïns de la zona haguessin fet arribar a la policia les seves queixes sobre una forta olor que se sentia a la zona.

Al desplaçar-se fins al carrer Hortes, una unitat de la Guàrdia Urbana va  comprovar que les olors eren característiques de les plantacions de marihuana. Després de realitzar algunes gestions es va aconseguir identificar l'immoble d'on provenien, així com la persona que hi vivia, que al ser requerit pels agents va reconèixer el cultiu de marihuana a l’interior del seu domicili.  

L’habitatge, de dos pisos, tenia 8 habitacions transformades en hivernacles i  equipades amb focus de llum, transformadors, extractors d’aire, aire condicionat, sistemes de reg i termòstats, els quals s’utilitzaven per cultiu de plantes amb alçades compreses entre 60 i 180 centímetres, identificades com de marihuana. L'abast del sistema de cultiu va provocar la detenció del veí MEH, de 31 anys per un suposat delicte contra la salut pública.

Posteriorment, amb el suport del cos de Mossos d'Esquadra, es va realitzar una inspecció de l'immoble, procedint al comís de 697 plantes de marihuana i 1093 planters, 5'4 kg de substància vegetal identificada com marihuana, 46 focus de llum i 47 transformadors i d'altres elements destinats al cultiu.