Comissen 693 plantes de marihuana a Avinyonet valorades en 13.500 euros

2014-01-15 15:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 8 de gener tres homes, de 23 a 41 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Roses i Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els mossos van saber que en nau industrial del polígon “La Timba” de la població d’Avinyonet de Puigventós hi hauria un possible cultiu de plantes de marihuana.

La policia es va dirigir al lloc i va comprovar que des de l’exterior de la nau es sentia una forta olor de marihuana.

Mentre la patrulla inspeccionava l’exterior de la nau, de l’interior va sortir una furgoneta amb dos ocupants. Els agents van aturar-los i van comprovar que es tractava de dos operaris que acabaven d’efectuar unes reparacions al lloc.

Seguidament, els agents es van posar en contacte amb l’encarregat de la nau, el qual no va tenir inconvenient en mostrar-los l’interior de l’empresa. Dins l’edifici van veure que en una part annexa hi havia una estança habilitada i preparada amb una instal·lació apta pel cultiu de plantes de marihuana.

Durant l’actuació els mossos van localitzar tres persones que es trobaven al lloc realitzant les tasques de manteniment de la plantació i van comissar 693 plantes de marihuana, diversos calefactors, aparells per mesurar, ventiladors, bombones de butà i làmpades, entre d’altres. Els agents van detenir els tres responsables del cultiu.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, les plantes comissades estarien valorades en uns 13.500 euros.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el 9 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.