Comerç Figueres es personarà com acusació popular en els furts de delinqüents reincidents a la ciutat

2021-02-17 11:00

Comerç Figueres Associació ha decidit formalment que es presentarà com acusació popular en els furts a Figueres per part de delinqüents reincidents.

L'entitat ho ha comunicat als seus associats després de diferents furts realitzats per la mateixa persona. "La nostra participació d'acusador popular vàlid i establert, disposarà de la plenitud d'actuació que qualsevol altra acusació: podrà proposar diligències de prova i recerca, participar en totes les fases del procediment, interposar recursos si ho estima necessari", han explicat.

Amb aquesta acusació popular "es perllongarà el procés del delicte de forma que aquest no acabi al cap de poques hores amb l'alliberament del delinqüent reincident".

Com a persona jurídica formalment constituïda, Comerç Figueres es troba legitimada a través dels seus representants legals, per exercir d'acusació popular en processos penals. La figura d'acusació popular és molt comú que la protagonitzin col·lectius, associacions o fins i tot partits polítics. No obstant això, l'acusació popular no pot personar-se en tots els processos judicials, sinó només en els quals enjudiciïn delictes perseguibles d'ofici. Per aquest motiu, Comerç Figueres confirma que es personaran "en aquells delictes produïts per delinqüents més perseverants i perillosos a establiments de Figueres, tant si són associats com si no ho són".