Comencen les obres de la subestació de Santa Llogaia

2016-01-28 12:00

Endesa ha iniciat els treballs de construcció de la nova subestació Santa Llogaia de 400/132 kV i 315 MVA de potència al terme municipal de Santa Llogaia d’Àlguema. Aquesta infraestructura reforçarà les subestacions que alimenten les comarques de l’Alt Empordà i de la Garrotxa i complementen les actuacions realitzades l’any 2012 amb la posada en servei de la línia Olot-Serinyà.

Els treballs, que suposen una inversió superior als 9 milions d’euros, aportats íntegrament per la Companyia, s’han iniciat un cop obtinguts el permisos necessaris que inclouen l’aprovació d’Urbanisme obtinguda a finals de 2014 i la llicència d’obres de l’Ajuntament de Santa Llogaia el 2015. 

La subestació constarà de 3 unitats monofàsiques de 315 MVA de potència totals per realitzar la transformació  dels 400 kV procedent del parc de REE als 132 kV necessaris per connectar les línies de distribució procedents de les subestacions de Figueres i de Serinyà, pel nord, i de les de Juià i de Torrevent pel sud.

La durada de les obres és superior a un any. En l’actualitat s’estan realitzant les tasques de moviment de terres i obra civil. S’espera durant el segon trimestre de 2017, tenir la instal·lació en disposició de connectar les línies d’alta tensió necessàries per distribuir l’energia pel territori.