Comencen les obres de la segona fase del Centre de Formació integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres

2020-03-10 16:00

Aquesta setmana han començat les obres de la segona fase del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer de Figueres, que actualment és la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes. En aquesta segona fase es construeix la simetria de l’estructura i organització de la primera. Les noves distribucions donaran lloc a unes noves aules situades en planta baixa, juntament amb un espai relacional, i a la primera planta un conjunt d’espais de treball i sales de reunions.

L'obra, que té un pressupost de 946.510,36€ i un termini d'execució de 8 mesos,  està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, i per la Diputació de Girona.

El projecte del Centre de Formació es configura amb plantes diàfanes, de forma rectangular, amb un nucli d’accessos i instal·lacions centrals. Connecta directament amb la planta soterrani mitjançant un ascensor i una escala protegida, i connecta a la planta pis, amb ascensor i una escala oberta i il·luminada naturalment.

L’estructura, que repeteix el mateix mòdul, proporciona una ordenació al conjunt edificat: vol de 3 metres de la planta primera sobre la baixa, donant lloc a pilars rectangulars de 20x80 amb jàsseres de formigó, expressen la secció característica de l’edifici.

Aquesta segona fase comporta la construcció de 548 metres quadrats de més que es distribueixen en 195 en planta baixa i 353 a la primera planta, de manera que l’edifici en el seu conjunt passarà a tenir una superfície construïda total de 2260 metres quadrats.

El programa funcional de la segona fase de l’edifici inclou dues aules amb opció de convertir-se en una aula magna, un espai relacional, un espai comú del Viver d’empreses, cinc mòduls d’empreses, nou mòduls de treball, dos espais relacionals i un servei tècnic amb 2 mòduls de treball.