Comencen la instal·lació de 46 antenes WI-FI a Figueres

2012-02-11 10:00

Figueres disposarà, a partir d'aquest estiu, de cobertura wifi i sense fils.  Hi haurà 46 punts repartits a tota la ciutat, ampliables en un futur, que donaran cobertura pràcticament a totes les places de Figueres. El projecte, a més, ja permet a l’Ajuntament realitzar les primeres proves per a les prestacions de “ciutat intel·ligent”.

Aquests dies, els operaris de l’empresa adjudicatària de l’obra estan enllestint la instal·lació de les 46 antenes, que donaran cobertura al centre històric, a la Marca de l'Ham, al Rally Sud, a la Creu de la Ma, al Juncària Parc Bosc, a l’Horta de Capallera, al Poble Nou i al Cendrassos.

“La posada en funcionament d’aquest projecte permetrà una millora de la qualitat dels serveis i de l’atenció als ciutadans i a les moltes persones que visiten la ciutat al llarg de l’any”, explica l’alcalde de Figueres, Santi Vila, qui afegeix la xarxa wifi “és un element clau per al projecte de Ciutat Intel·ligent perquè ens permet aprofitar la insfraestructura per al trasllat de dades que es comptabilitzen”.

El projecte s’ha adjudicat a la UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada pel grup Megatró i Elecnor-Deimos. En aquesta unió, Elecnor-Deimos hi aporta la seva experiència com a empresa instal·ladora de gran part de la xarxa wifi de Barcelona, mentre que Megatró gestiona la xarxa i la capacitat d’accés a internet com a operador. El grup Megatró, amb seu a Cornellà del Terri, compta amb una experiència de prop de 20 anys implantant i mantenint instal·lacions tecnològiques en empreses i institucions. El projecte té un cost de 385.000 euros.