Ciutadans vol protegir la classe mitja a Figueres

2023-05-23 17:00

“El nostre soci preferent serà la classe mitja, la posarem a primera línia de l'acció municipal perquè és la que manté l'estat social, la que més paga i la que més pals està rebent”. Així s'ha pronunciat l'alcaldable de Ciutadans (CS) a Figueres, Héctor Amelló, per a indicar que el seu projecte municipalista pretén “protegir” la classe mitja, que és la “superpagadora que sosté aquesta ciutat a base d'esforç, treball i impostos”.

Amelló ha criticat que la resta de partits només parlin “del que faran amb els diners dels contribuents però no parlin de què faran pels contribuents” i és per això que ha desgranat les seves propostes. D'entrada, l'alcaldable Amelló anuncia que reduirà els impostos que es paguen a Figueres. “Revertirem tota la destralada fiscal del quadripartit”, ha assegurat. A més, “eliminarem la despesa supèrflua que ha afegit el quadripartit”, també reduirà l'IBI al 50% per a les famílies amb nens d'entre 0 i 6 anys i farà que els ciutadans tinguin les guarderies gratuïtes.

Amb l'objectiu de protegir la classe mitja, l'alcaldable Amelló també proposa una sèrie de mesures per a autònoms i empresaris que passen per la reducció d'impostos i la creació de l'oficina Figueres Emprèn que permeti trobar ajudes perquè els emprenedors puguin mantenir aixecada la persiana o obrir un nou negoci, assessori en tots els tràmits i llicències, garanteixi la successió empresarial de negocis que no tenen relleu generacional i posi en contacte propietaris de locals buits i emprenedors, entre altres mesures.