Ciutadans signa amb Marta Felip unes condicions prèvies per a començar a negociar un acord de pressupostos a Figueres

2017-03-16 18:00

El portaveu del grup municipal de Ciutadans Figueres, Héctor Amelló, i l’alcaldessa, Marta Felip, han firmat avui el document amb les 5 condicions que Ciutadans (Cs) va posar damunt la taula com a pas previ per començar a negociar amb el govern en minoria el pressupost del 2017. Segons Amelló, que ha valorat positivament aquest primer pas per tenir uns nous comptes municipals, “Ciutadans vol transparència, control de la despesa pública i rendició de comptes i, per això, es va demanar firmar aquest plec de condicions com a pas previ a la negociació del pressupost d’enguany”.

Amb la firma d’aquestes condicions, el govern municipal es compromet amb el grup de Ciutadans a reafirmar en un acte públic el compromís de l’equip de govern de complir tots els acords signats amb Cs l’any 2016 que avui encara no s’han executat. Tanmateix, hauran d’elaborar un informe mensual de l’estat d’execució del pressupost i també organitzar una audiència pública trimestral on es presenti al detall aquest estat d’execució dels comptes municipals d’enguany. A més, l’equip de govern haurà de preparar un document trimestral de les desviacions pressupostàries per àrea municipal, valorant els beneficis econòmics i socials de les accions que han sofert desviacions. I finalment, s’haurà de fer una auditoria operativa independent que permeti avaluar el nivell d’eficiència i eficàcia dels comptes municipals per detectar possibles deficiències i proposar recomanacions per corregir-les.

Pel portaveu de Ciutadans, “això assegurarà un millor control de l’execució pressupostària” i, tal com ha afegit Héctor Amelló, “ara presentarem una bateria de propostes econòmiques per a incorporar al pressupost municipal de Figueres d’aquest 2017”.