Ciutadans proposa crear una agència de comerç i turisme i un districte de promoció econòmica públic-privat fins la plaça Triangular

2023-05-19 17:00

L'alcaldable de Ciutadans (CS) a Figueres, Héctor Amelló, vol “donar-li un tomb a la ciutat i reactivar-la econòmicament” per a convertir-la “en un lloc d'oportunitats per a totes les empreses” i aconseguir que s'obrin molts més negocis. Per a això, ha dissenyat un pla que inclou reestructurar Figueres Empren (FIEM) i la col·laboració públic-privada per a la creació d'una agència de comerç i turisme i un districte de promoció econòmica urbana que inclogui el Rovell de l’Ou fins a la plaça Triangular.

“Amb el FIEM el que pretenem és crear una oficina d'emprenedors que permeti reestructurar el departament de promoció i empresa per a tenir finestreta única, servei d’assessorament a empreses, promoure el relleu generacional dels negocis històrics que no tenen continuïtat familiar i facilitar l'obertura i expansió de negocis”, ha descrit l'alcaldable. A més, Amelló s'ha mostrat “absolutament favorable” a la col·laboració públic-privada i és per això que proposa crear una agència de comerç i turisme “en la qual el sector privat tingui molta importància” i permeti la creació d'estratègies conjuntes, creació de nous recursos turístics i atraure nous sectors de població. “Es tracta de construir una agència absolutament professionalitzada per a convertir Figueres en un referent comercial i turístic a Catalunya”, ha remarcat.

L'alcaldable Amelló, ha explicat que el districte de promoció econòmica urbana aniria en una línia similar i abastaria des del Rovell de l’Ou fins a la plaça Triangular. “Es tracta de facilitar al sector comercial que decideixi i delimiti aquesta àrea de negoci i com es gestionarà, és una mesura que ha funcionat amb molt d'èxit en altres ciutats d'Europa i Figueres té potencial per a això”, ha finalitzat.