Ciutadans presentarà una moció per a sol·licitar més personal pels CAP de Figueres

2020-10-30 12:30

La regidora de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Elisabeth Guillén, ha anunciat la presentació d’una moció per instar al Govern de la Generalitat i al Departament de Salut a que garanteixin un procediment àgil de sol·licitud de cita prèvia als CAPs de la ciutat, que garanteixin els professionals necessaris per atendre la Covid-19 així com la resta de patologies que van quedar desateses durant l’estat d’alarma i que habilitin mitjans tècnics i econòmics per cobrir totes les necessitats dels ciutadans que s’estan veient relegades. Així mateix, la moció també demanarà a l’Ajuntament que prengui les mesures necessàries dins la seva competència per millorar el servei d’atenció i suport en els CAP i habiliti els mitjans necessaris “perquè tothom estigui atès de manera adequada, especialment els col·lectius vulnerables”.

Guillén ha avisat que la segona onada de la Covid-19 “amenaça amb un nou col·lapse sanitari a l’atenció primària de Figueres per falta de mitjans, personal, volum de càrrega de treball i les baixes retribucions que provoquen la fugida del talent”. Per tot això, ha considerat “prioritari” aprovar aquesta moció a fi de poder resoldre les greus situacions que viuen molts usuaris dels CAP “que veuen, per exemple, com hi ha un dèficit d’assistència i mitjans telemàtics”. La regidora també ha volgut fer notar la necessitar de dotar els CAP de material correcte “i no fer nyaps com el contenidor marítim que es va habilitar fa uns dies i que no reunia les condicions mínimes per garantir una atenció de qualitat”.

La regidora liberal ha recordat que tant el Conseller d’Economia com la Consellera de Salut van anunciar un pla de reforç de l’atenció primària amb noves inversions “i és precisament això el que reclamem i el que necessitem amb urgència a Figueres, no podem esperar”, ha manifestat Guillén.