Ciutadans Figueres vol impulsar un programa de creació d'eixos comercials en els barris de la ciutat

2019-01-04 17:00

El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que la formació taronja impulsarà un “programa de desenvolupament estratègic comercial per als barris de la ciutat” amb l'objectiu de reactivar-los econòmicament i que “tornin a ser zones d'activitat, comerç i vida diària”. “Això també servirà per a fer atractives altres zones de la ciutat que permanentment han estat oblidades pels diferents governs”, ha remarcat Amelló. 

El regidor ha assenyalat que existeixen “nombroses iniciatives públiques que poden realitzar-se i que només requereixen d’autèntica voluntat política” com per exemple “idear un programa de subvencions a negocis incipients”, fomentar una “estratègia de recuperació de comerços” o permetre “la reducció de l'IBI a qui destini locals per a lloguer comercial”. 

“Estem parlant que els barris de la zona oest, Horta Capellera, Juncària i Parc Bosc, la Marca de l’Ham puguin també remodelar les seves zones verdes, generar espais de vida quotidiana i disposar dels mateixos serveis i possibilitats dels quals ara gaudeixen altres zones que són més atractives comercialment”, ha puntualitzat.