Ciutadans Figueres revisarà els impostos municipals amb la intenció de reduir al mínim el que paguen la classe mitjana i treballadora

2019-05-14 18:15

El portaveu i alcaldable de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que pretén “reduir al mínim” el que paguen en impostos municipals la classe mitjana i treballadora “que són a qui més han castigat des de la crisi”. En aquest sentit ha assegurat que revisarà tots els impostos municipals i “també revisarem la despesa de l'ajuntament per a eliminar tota la despesa supèrflua lligada a l’endollisme i el clientelisme”.

Amelló ha explicat que aquesta mesura, que va lligada a la rebaixa impositiva que ja ha proposat per a aquells emprenedors, autònoms i comerciants que vulguin obrir nous negocis a Figueres, també anirà acompanyada d'una revisió de les bases cadastrals que s'apliquen a certs tributs municipals “per a evitar d'aquesta forma pujades encobertes”. Ha indicat que posarà el focus en l'IBI i en l’IVTM “perquè és la millor manera que té un ajuntament de contribuir a dinamitzar els negocis locals i l'ocupació”.