Ciutadans Figueres proposa retirar les ajudes socials als delinqüents reincidents per a evitar que cobrin de l'Administració i s'aprofitin del sistema

2023-05-06 12:00

“No permetrem que els delinqüents cobrin de l’Adminsitració, els cultius de marihuana son incompatibles amb les ajudes socials”. D'aquesta manera s'ha pronunciat l'alcaldable de Ciutadans (CS) a Figueres, Héctor Amelló, per a anunciar que si després del 28 de maig obté el govern de la ciutat retirarà les ajudes socials als delinqüents reincidents per a evitar que cobrin de l'Administració i s'aprofitin del sistema. “No hi haurà a Figueres una persona que cometi delictes i alhora estigui cobrant una ajuda social d'aquest Ajuntament”, ha remarcat.

L'alcaldable liberal ha assenyalat que aquesta és una mesura “de sentit comú” perquè un delinqüent que posa en perill la seguretat i el benestar dels altres “no ha de cobrar les ajudes que altres famílies sí que necessiten per a subsistir”. “Lluitarem contra l'exclusió social i dedicarem recursos i polítiques per a erradicar la pobresa i la marginalitat però no tolerarem que els delinqüents cobrin ajudes de l'Administració Pública”, ha manifestat.

Amelló ha destacat que la seguretat és un dels principals problemes que té el municipi “i nosaltres volem posar el focus en la seva millora, perquè els problemes han anat augmentant any rere any”. En aquest sentit, ha assegurat que a partir del 28 de maig “destinarem tots els recursos possibles a resoldre un problema que s'està cronificant”.