Ciutadans Figueres proposa que els col·legis i instituts de la ciutat participin en el disseny dels ‘Camins Segurs a l’Escola’

2021-03-10 16:00

La regidora de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Elisabeth Guillén, ha anunciat que el seu partit proposarà al govern municipal que els centres d’educació primària i secundària de la ciutat participin en el disseny dels trajecte de ‘Camí Segur a l’Escola’ de la ciutat. “Aquest projecte busca fomentar que infants i joves facin el seu recorregut diari de casa a l’escola a peu o en bicicleta de manera autònoma i per això creiem que la seva aportació és molt valuosa per determinar els traçats més adients”, ha explicat la regidora.

Guillén ha indicat que el disseny d’aquests ‘Camins Segurs a l’Escola’ hauria de comptar amb la participació i contribució dels alumnes i les Ampes “que seran les persones que millor poden decidir de quina manera els seus fills han de desplaçar-se a l’escola”. A més, la regidora ha indicat que si bé l’objectiu dels ‘Camins Segurs a l’Escola’ és permetre l’autonomia dels estudiants per entrar i sortir dels centres sense necessitat d’un adult “els camins també poden ser un punt de partida per a configurar rutes d’itineraris quotidians”.

Finalment, la regidora ha indicat la necessitat d’apostar “per adoptar aquest model sostenible que ajuda a dotar d’autonomia els alumnes i contribueix a la disminució de circulació de vehicles en horari d’entrada i sortida als centres escolars”.