Ciutadans demana la sortida de Figueres de l’Associació de Municipis per la Independència

2017-02-23 18:00

El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’ajuntament de  Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que la formació “presentarà una moció en el proper ple municipal en la que demana  la sortida de Figueres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”. Amelló ha afirmat que l’AMI  “no és una entitat representativa donat que no respecta la pluralitat política que han de perseguir les corporacions locals”

Així mateix Amelló ha recordat que “un jutjat de Tarragona va declarar nul l’acord del ple de l’ajuntament de Reus  en que es va aprovar l’adhesió a aquesta entitat per ser contrari a la pluralitat política”. En aquest sentit el portaveu de Cs ha manifestat que des de la formació  “no es permetran iniciatives que promoguin la ruptura amb Espanya, ni que vulnerin el principi de pluralitat política i la solidaritat interterritorial.

Per finalitzar, el portaveu municipal de Cs Figueres ha conclòs afirmant  que  “les iniciatives promogudes pels poders públics han d’anar en benefici de la ciutadania i l’entrada a la AMI no respecta aquest principi.”