Ciutadans condemna 'l'atac vandàlic' a l'exterior de la caserna de la Guàrdia Civil de Figueres

2021-12-13 15:00

“Novament, els radicals separatistes tornen a atacar les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Figueres, ara ha sigut la Guàrdia Civil i esperem que el govern municipal no es torni a posar de perfil com va fer amb l’atac a la Policia Nacional del passat novembre”. Així s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, que ha condemnat l’atac vandàlic dels “radicals totalitaris que aquesta nit han tirat petards de gran intensitat contra la caserna de la benemèrita”. Amelló ha demanat a l’Ajuntament que mostri el seu rebuig respecte d’aquestes “accions de confrontació”, com les ha qualificat.

Amelló ha demanat “al govern d’ERC, PSC, CUP i també als tres trànsfugues”  que condemnin aquests actes vandàlics i posi tots els seus mitjans per identificar-ne els autors i facilitar que siguin lliurats a la justícia. “El mes passat ERC i els tres trànsfugues es van posar de perfil, no van aprovar la moció que condemnava els atacs i mostrava suport a la Policia Nacional i ara veiem, un mes després, com els atacs segueixen impunement. El govern ha de mostrar el seu rebuig, no mantenir silenci i ser còmplice dels violents ””, ha indicat Amelló.

Per al portaveu de Ciutadans a Figueres resulta necessari que l’Ajuntament “mostri el seu suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb presència a la ciutat i que vetllen per la nostra seguretat i protecció” i ajudi a esclarir els autors materials de l’atac contra la caserna de la Guàrdia Civil “col·laborant amb tots els mitjans i recursos de què disposa l’Ajuntament”.