CiU presenta 45 esmenes a la Llei de Costes per resoldre el 'problema històric' dels amarratges d'Empuriabrava i Roses

2013-03-20 15:30

El Grup Parlamentari de CiU al Senat ha presentat 45 esmenes a la Llei de Costes, que ha iniciat la seva tramitació parlamentària a la Cambra Alta, per resoldre “el problema històric” dels amarratges d’Empuriabrava. 

Cal destacar que les modificacions permetran que les urbanitzacions marítim-terrestres no tinguin la condició de ports, sense perjudici que al seu interior puguin instal·lar-s’hi ports o dàrsenes. A més, recollint el principi de subsidiarietat, el municipi que compti amb aquest tipus d’infraestructura o bé planifiqui la seva futura construcció tindrà tutela efectiva per resoldre qualsevol incident al respecte.    

CiU al Senat ha volgut recollir les reclamacions i les peticions del Ajuntaments de la zona, que inclou els municipis de Castelló d’Empúries i Roses, afectats per l’actual normativa que els deixa en una situació d’indefensió i que no permet donar resposta a les problemàtiques que sorgeixen en aquests territoris. 

Des de CiU s’espera que atès el compromís del ministre d’Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, per trobar una solució a aquesta problemàtica, que afecta 2.500 veïns i 800 amarradors, les modificacions quedin recollides a la futura norma. 

La petició va avalada pel Col·legi de Notaris de Catalunya, el Col·legi de Registradors de la Propietat de Catalunya i l’Associació de Propietaris d’Empuriabrava.