Cinema gratuit en versió original en un nou cicle de Diòptria i l'Escola Oficial d'Idiomes

2016-02-02 19:00

La col·laboració entre l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres i el Cineclub Diòptria arriba enguany a la seva 9ena edició, tot esperant repetir el seu ja habitual èxit de convocatòria. Aquesta és una de les activitats complementàries que l’EOI de Figueres ofereix al seu alumnat, que té l’oportunitat de gaudir de cinema en pantalla gran en l’idioma estranger que estudia.

La duplicitat de sessions, a les 20.30 h i 22.30 h, i l’entrada lliure per a tots els espectadors, alumnes de l’EOI o no, aconsegueix congregar any rere any a un nombrós públic.

Malgrat que les projeccions del Cineclub Diòptria tenen lloc habitualment a l’Espai Cultural La Cate, les tres pel·lícules que integren el cicle es projectaran a les sales del CatCinemes, per la seva proximitat a l’Escola Oficial i facilitat d’aparcament.

El cicle s’inicia aquest proper dijous 4 de febrer amb While we were young (Mientras seamos jóvenes) cinema americà independent en format de comèdia dramàtica dirigit per Noah Baumbach. La crítica ha acollit amb bones paraules aquesta satírica comèdia en la què el matrimoni format per Josh (Ben Stiller) i Cornelia (Naomi Watts) comença a freqüentar els joves Jamie (Adam Driver) i Darby (Amanda Seynfied), casats com ells, però que semblen habitar un planeta completament diferent: el de la joventut. D’aquí en sorgirà un joc de miralls en el que els protagonistes, principalment els masculins, es miren i s’observen. Una reflexió sobre el relleu generacional i els estils de vida.

El dijous 11 de febrer, tindrem ocasió de veure, Jack, del veterà realitzador alemany Edward Berger. Un film dur, senzill i intel·ligent, on destaca el debut del jove Ivo Pietzcker, encarnant amb absoluta i enlluernadora convicció al petit protagonista d’una odissea infantil contemporània. Conduït per les circumstàncies a viure un procés de maduració precoç, aquest nen de 10 anys sap molt més de la vida que molts adults.

El cicle es clourà el 18 de febrer amb el film de parla francesa de Marie-Castille Mention-Schaar, Les héritiers, estrenat a casa nostra amb el títol de La profesora de Historia. Una lliçó a favor de la educació i la recuperació de la Memòria Històrica que referencia tant a les noves generacions que semblen haver oblidat d’on vénen (els alumnes protagonistes), com a la pròpia responsabilitat que tots tenim per assumir la nostra història comú passada i present.