Cinc alumnes del Cendrassos premiats al Robolot

2012-10-26 11:00

L’Institut Cendrassos de Figueres ha estat premiat amb una estada d'un professor amb dos dels seus alumnes durant una setmana a un centre del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) per veure com treballen els seus investigadors en el camp de la robòtica. Aquesta beca s'atorga al centre que més premis ha aconseguit durant el Robolot.

L'alumne Ferriol Pey ha estat el guanyador en la categoria de Projecte Tecnològic. Ha presentat un robot humanoide amb 21 articulacions de mig metre d'alçada i controlat amb un comandament de televisor. Louis Clergue, ha presentat un robot humanoide de 1,20 metres d'alçada amb 10 articulacions diferents. Aquest robot té capacitat per agafar objectes amb les “mans” i traslladar-los de lloc. Ha quedat segon classificat de la categoria de Projecte Tecnològic. Quim Cruañas, ha quedat tercer classificat en la categoria de Projecte Tecnològic amb el projecte Exàpode (robot que es desplaça mitjançant 6 cames). També ha presentat un robot de minisumo i un ratrejador, amb els quals ha guanyat la categoria de Batxillerat de Minisumo i la Repesca de Rastrejadors. Ferran Lambea ha estat el 1r classificat d'ESO en la categoria de Rastrejadors i, finalment, Marcos Sánchez ha obtingut el 2n premi de Batxillerat en la categoria de Rastrejador.

El concurs de robots del diumenge 21 d’octubre a Olot ha aplegat més de cent participants que han mostrat les seves creacions i han competit per guanyar algun dels 35 premis atorgats valorats en 10.000 euros repartits en les diferents categories del concurs.