Cicle de xerrades per autoprotegir-se dels incendis en zones aïllades

2013-01-11 14:00

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà coordinarà una actuació de sensibilització i informació als propietaris de finques i habitatges aïllats situats als pobles afectats per l’incendi forestal de l’any passat. Aquesta iniciativa es concreta mitjançant unes xerrades sobre autoprotecció que començaran el proper dissabte dia 19 de gener, a Terrades, sota l’organització de l’Associació ADF Alt Empordà. Les xerrades són obertes a tothom i se centraran, bàsicament, en explicar com s’han d’executar les franges de seguretat als habitatges aïllats i quines mesures de prevenció s’han d’adaptar. 

Fruït d’aquesta iniciativa s’ha establert un conveni entre el Consell Comarcal i les associacions de defensa forestal de la comarca que implica l’organització de les xerrades i l’abonament de 1.000 euros en concepte de col·laboració econòmica. Les xerrades es desenvoluparan, entre els mesos de gener i febrer, a Terrades, Avinyonet de Puigventós, Agullana i Espolla.

Cal recordar que el Consell Comarcal ha redactat el Pla d’Assistència i Suport (PAS) en matèria de protecció civil, al qual estan adherits 64 dels 68 municipis de l’Alt Empordà. A més, disposa d’un servei de protecció civil que dóna assistència als municipis.