Cesc Gelabert, Jesús Rubio Gamo o Mal Pelo, a la tercera temporada del podcast 'Cafè Müller – Parlem de dansa’ d’Agitart

2023-08-01 09:00

La cooperativa Agitart estrena la tercera temporada de "Cafè Müller – Parlem de dansa", el podcast que vol visibilitzar aquesta disciplina artística en el seu vessant teòric i reflexiu a través de nous suports tecnològics. Després de l’èxit de les primeres dues temporades, l’entitat gironina publicarà en les pròximes setmanes deu nous capítols que ofereixen eines per aprofundir en la dansa i les arts escèniques a través de la reflexió i el pensament.

Aquesta tercera temporada ve carregada de novetats. Alguns dels nous capítols es publicaran també en vídeo a diverses plataformes, amb la voluntat de diversificar el format i ampliar la seva audiència. Una altra de les millores d'aquesta nova temporada és la gravació de diversos episodis a instituts de l'Empordà amb la participació de l'alumnat de batxillerat artístic.

"La llibertat a través de l'estructura", "Transmissions" o "Ballar en bona companyia" són alguns dels títols de les píndoles que s'emetran pròximament. La iniciativa compta principalment amb la participació de creadores nacionals i internacionals de prestigi, com ara Cesc Gelabert, Jesús Rubio Gamo, Arantza López Medina o Mal Pelo, entre altres.

Els nous capítols i els de les dues primeres temporades es poden escoltar a través de diverses plataformes, com ara Google Podcast, Apple Podcast o Spotify. Aquests continguts s’afegeixen a les iniciatives desenvolupades fins ara amb el projecte Parlem de dansa que s’ha articulat a través de píndoles informatives a Ràdio Vilafant; d’articles, entrevistes i crítiques de dansa als setmanaris Empordà i Hora Nova, i d’un cicle de xerrades presencials amb artistes catalans que tenen lloc al centre cultural La Cate de Figueres.

Els objectius principals de la iniciativa són crear públic i interès per la dansa; difondre aquesta disciplina artística des d’un vessant reflexiu i analític; conèixer els i les creadores de les comarques gironines i en especial de l’Empordà, i generar sensibilitat per la dansa i les arts escèniques.

El programa està impulsat per Agitart, sota la direcció i coordinació d’Azucena Moya, artista que desenvolupa el seu treball entorn la dansa, la poesia i la reflexió de les arts escèniques. La iniciativa compta amb el suport de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC) i de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya a través del programa Carretera i Dansa: Ajuts de Dansa Aplicada.