Cellers i restaurants de tot l'Empordà uneixen esforços per promoure els vins i la cuina empordanesa

2020-06-17 20:00

El ​Consell Regulador de la DO Empordà i els col·lectius de cuiners ​La Cuina del Vent i ​Cuina de l’Empordanet han presentat i signat avui el manifest ‘Maridatge empordanès’ amb la voluntat de reforçar el seu històric vincle i de treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la pandèmia sanitària i aconseguir la ràpida recuperació de dos sectors claus en l’economia de les comarques gironines. 

Amb aquesta declaració d’unió i col·laboració bilateral, restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per posar de manifest que “durant la represa de l’activitat la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics”. Així mateix, els signants del manifest reforcen el seu compromís amb els productes de proximitat per tal d’esdevenir els seus principals prescriptors. 

La signatura de la declaració ha tingut lloc aquest matí a ​Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, en un acte en el què han participat un centenar de representants de tots els col·lectius. L’escriptor ​Adrià Pujol ha estat l’encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, ​Roser Bronsoms;​ el president La Cuina de l'Empordanet, ​Vicenç Fajardo,​ i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, ​Xavier Albertí.​