Catifa de Corpus dedicada al Crist de Dalí a l'Església de Sant Pere

2024-03-07 09:00

El proper dimecres 13 de març, a les 18:30 h, la Federació Catalana de Catifaires presentarà al temple de Sant Pere de Figueres la catifa floral del “Crist de Dalí”. Es tracta d’una catifa de flors de grans dimensions (5,90 metres de llarg per 3,30 metres d’ample) que reprodueix l’obra de l’artista empordanès exposada temporalment al Museu Dalí de Figueres. La catifa es podrà veure durant tota la Setmana Santa al baptisteri del temple figuerenc.

Amb aquest acte la Federació Catalana de Catifaires pretén promoure la candidatura davant la UNESCO per tal que l’art de fer catifes de flors i altres elements naturals formi part de la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Enguany, l’Associació Amics de Sant Pere de Figueres vol recuperar la festa popular del Corpus amb l’elaboració de catifes de flors al voltant del temple de Sant Pere junt amb altres entitats de la ciutat.

La presentació de la catifa, coincidirà amb la conferència sobre la “Interpretació religiosa i iconogràfica del Crist de Dalí” que anirà a càrrec de Josep Playà i Jaume Aymar, organitzada pels Amics dels Museus Dalí, i que es farà a les 19 h al mateix temple de Sant Pere.