Catalunya Experience, Gerard Cisneros i Àngel Terron guanyen els premis literaris de Cadaqués

2016-04-17 11:00

Aquest dissabte, 16 d’abril, s’han celebrat els premis literaris de Cadaqués al Teatre Art i Joia. Aquests guardons compten amb un llarg recorregut i premien el millor treball periodístic sobre Cadaqués, el recull de poemes inèdit en llengua catalana i la trajectòria literària d’un poeta, narrador o assagista. L’acte ha estat conduït per l’actriu i periodista, Francesca Masclans, qui també ha ofert unes lectures de Ramon Llull en commemoració al setè centenari de la seva mort.

En format periodístic, la 33ª convocatòria del Cadaqués a Carles Rahola ha recaigut al capítol núm. 1 Trevor i Cori, del programa Catalunya Experience de TV3. Aquest espai va ser emès l’1 d’octubre de 2015 i està realitzat pel periodista Xavier Brichs. El jurat ha valorat la qualitat del programa, amb una producció molt treballada i dosis adequades de localisme i cosmopolitisme. El capítol dedicat a Cadaqués i a Cap de Creus va ser el primer de la sèrie. Han recollit el premi dues de les guionistes del programa, Núria Borniquel i Beth Solé i han anunciat que donarien la dotació econòmica del premi a la Marató de TV3.

Pel que fa al premi a obra inèdita, el de poesia Cadaqués a Rosa Leveroni, ha estat atorgat al jove poeta Gerard Cisneros, pel seu recull “D’epitalami, res”, que serà publicat per l’editorial Meteora. Aquest premi arriba enguany a la seva 29ª convocatòria, amb una important participació d’una gran qualitat.

El Cadaqués a Quima Jaume, que fa vint-i-un anys que premia la trajectòria literària, ha estat pel mallorquí Àngel Terron. Doctor en Ciències Químiques i Catedràtic de Química Inorgànica a la Universitat de les Illes Balears, té nombroses publicacions a revistes internacionals en el camp de la Química Inorgànica. Pel que fa al vessant literari, va editar la revista de poesia Blanc d’Ou (1977-78), co-dirigí la col·lecció de poesia Tafal  editada a Palma entre 1977 i 1982 i la revista cultural universitària Poetry &Sons. També ha col·laborat com a lector per a la col·lecció Balenguera i ha dirigit amb Jaume Pomar la col·lecció de poesia La Sínia del Tall.

Durant l’acte s’ha presentat el llibre guanyador de l’anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni, Post-its, del poeta, assagista i professor Jordi Julià.