‘Cata La Cate’ es farà cada primer dissabte de mes

2017-10-09 18:30

La 1ª Trobada del Soci de La Cate de Figueres va comptar amb la participació d’una quinzena de socis i voluntaris, els quals van establir les bases d’un nou espai comú de debat i opinió sota el nom "Cata La Cate". Entre tots es va decidir que aquest nom seria provisional, i que tindria una durada màxima d’un any, temps durant el qual s’intentaria captar més assitents a les trobades i donar-los la oportunitat de conèixer i participar a l’entitat.


En aquesta primera trobada també es va decidir que l’espai "Cata La Cate" tindria lloc el primer dissabte de cada mes a les 12 del migdia i que es parlaria de diverses temàtiques que afecten a l’entitat com la programació, la difusió de les activitats, la participació dels socis i la creació de noves propostes culturals a la ciutat i a la comarca.


Tot i que l’objectiu principal d’aquest primer encontre era definir un nom i una freqüència de trobada, els assistents van fer les seves primeres aportacions i es va parlar de potenciar branques culturals com la poesia o la presentació de llibres, la possibilitat de acollir parelles lingüístiques i la necessitat de millorar la difusió i publicitat de la programació que es fa des de l’entitat.


El proper dissabte 4 de novembre a les 12 del migdia s’iniciaran les trobades "Cata La Cate" i es definirà el funcionament i ordre del dia aquest nou espai comú sociocultural i participatiu.


L'entitat cultural La Cate de Figueres


La Cate és una entitat cultural empordanesa sense ànim de lucre fundada l'any 1921. Considerada el centre cultural de referència de l'Alt Empordà, està formada per un ampli col·lectiu de socis de tota la comarca i per les entitats del Viver Cultural que hi resideixen. El polivalent edifici de La Cate és originari del moviment racionalista del s.XX i està considerat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i reconegut com a Patrimoni del Moviment Modern per la Fundació DOCOMOMO Ibérico. L'objectiu de La Cate és activar la participació ciutadana i dels socis per tal de millorar i potenciar la cultura empordanesa i catalana.