Castelló d'Empúries reivindica comprensió per part de l'ACA a l’hora de netejar les lleres del riu

2010-10-13 17:06

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, demana a l'Agència Catalana de l'Aigua que escolti les peticions dels alcaldes quan sol·liciten que s’intervingui en aspectes tan importants com la neteja de les lleres dels rius, al seu pas pels nuclis urbans.

En un escrit, que l'Alcalde dirigeix als lectors del setmanari de l'Empordà, manifesta que "sembla que, en moltes ocasions, la suposada preservació del medi ambient avantpassi per la seguretat dels milers de ciutadans" quan el Departament de Medi Ambient declina aquest tipus de peticions. Segons el batlle els pressupostos de l’administració són determinants a l’hora d’establir prioritats i considera que s’hauria de dotar dineràriament millor les partides destinades a la seguretat de les persones.

A l’escrit l'Alcalde considera que, davant d’aquesta negativa per part de l'ACA, no és d’estranyar la posició dels pagesos, ja que són els principals damnificats quan els rius sobrepassen els seus límits. Per aquest motiu Güell demana a les administracions supramunicipals que "observin i escoltin les preocupacions d’aquells que ens coneixem l’entorn i només ens limitem a reivindicar pel bé de la ciutadania i del territori".