Castelló d'Empúries instal·la una dotzena de minideixalleries de recollida selectiva

2020-02-19 11:00

Castelló d’Empúries ha  instal·lat una dotzena de minideixalleries al municipi, 4 a Castelló i 8 a Empuriabrava. L’objectiu de les minideixalleries és apropar als ciutadans i ciutadanes uns contenidors per a  petits residus per tal que no s’hagin de desplaçar fins a la deixalleria municipal. Sovint acumulem a casa dvd’s, piles, carregadors i altres tipus de residus que necessiten un tractament especial, que no es poden dipositar al contenidor de rebuig i dels quals no hi ha una recollida al carrer generalitzada així com passa amb   el paper, el cartró o el vidre.  El fet que ara aquests punts de recollida  estiguin més a l’abast dels veïns i veïnes del municipi permetrà que sigui més fàcil dipositar-los en els llocs  adequats. 

A les minideixalleries s'hi poden dipositar piles, cd’s, bateries i carregadors, bombetes de baix consum, bombetes leds, aparells elèctrics i cartutxos d’impressora. 

Com que els set dipòsits de les minideixalleries són independents i emmagatzemen cada residu per separat, s'aconsegueix una segregació perfecta. La recollida selectiva és el moment decisiu en el procés de reciclatge d’aquests petits residus: si van a parar a la brossa esdevenen un problema gran, mentre que si es reciclen correctament (a més d’evitar contaminar) generen nous recursos per al municipi.