Castelló d'Empúries escull un gimnàs dins del pavelló, l'ampliació del consultori i millora de voreres en el Pressupost Participatiu

2020-11-16 17:00

Un total de 809 veïns i veïnes de Castelló d'Empúries han exercit el seu dret a vot en aquesta tercera edició del Pressupost Participatiu, millorant així de forma notable les xifres de participació registrades en l’anterior convocatòria.

En aquesta convocatòria l’Ajuntament sotmetia a votació i decisió popular un total de 20 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i seleccionades en el Fòrum Ciutadà de Priorització, i que havien estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Cada vilatà podia escollir un màxim de tres propostes entre els20 projectes finalistes, i les tres actuacions que han rebut un major suport popular han estat, en primer lloc, habilitar un gimnàs municipal dins del pavelló municipal 262 vots amb un cost estimat de 25.000. El segon projecte més votat ha estat el de millorar les voreres dels carrers del municipi amb 238 vots i a la que es destinaran fins a 200.000 €. I finalment , en tercer lloc, l'ampliació de les instal·lacions del consultori mèdic d'Empuriabrava que ha rebut 188 vots i té 200.000 € de cost estimat.

L’alcalde Salvi Güell valora molt positivament aquestes xifres de participació, posa en valor i agraeix la implicació que han tingut els veïns i veïnes al llarg de tot el procés, i assegura que “és encoratjador veure com malgrat la crisi sanitària, social i econòmica, la població no abaixa els braços i ara més que mai vol ser partícip i protagonista amb les seves decisions de la millora i del desenvolupament del nostre municipi”.

En la mateixa línia, la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, avança que “el que ens toca ara és donar compliment a les accions que han escollit els nostres veïns i veïnes i treballar per a seguir potenciant aquesta eina, el Pressupost Participatiu, que s’ha convertit en un recurs que veritablement apodera els nostres veïnes i veïnes, i que any rere any gaudeix d’un arrelament més profund entre la població”.

Tot i que les tres propostes més votades superen els 400.000 € previstos inicialment, l’equip de govern es compromet a ampliar amb 25.000 € addicionals per cobrir el cost estimat de les 3 propostes amb més vots, per a la seva realització.