Castelló d’Empúries lliura els guardons de la primera edició dels Premis de la Cultura i les Arts

2023-01-05 11:00

Ahir al vespre, a la capella del convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries, es van donar a conèixer els guanyadors i guanyadores de la primera edició dels Premis de la Cultura i les Arts de Castelló d’Empúries. A l’acte, presentat pel periodista Carles Pujol, hi va assistir l’alcalde, Salvi Güell, i regidors i regidores de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Els premis, impulsats pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, tenen com a objectiu fomentar i estimular la cultura d’innovació i la creativitat cultural al municipi, i alhora reconèixer el talent de creadors i creadores i de productes culturals, realitzats i inèdits, en cinc modalitats o àmbits culturals i artístics: literari, arts escèniques, musical, audiovisual i arts plàstiques-visuals.

El jurat, format per persones vinculades als diferents àmbits artístics amb reconeguda experiència, va valorar entre altres aspectes, la innovació, la qualitat de l’obra i el vincle amb el municipi. Cadascun dels guanyadors va rebre una dotació econòmica de 3.000 €, excepte el premi de la categoria musical que ha estat compartit. En cada categoria, també es va reconèixer la feina d’altres creadors i creadores amb diferents accèssits.

L’alcalde, Salvi Güell, i la regidora de Cultura, Xon Hugas, van fer entrega dels guardons i els accèssits que es van lliurar a:

· “Allò que hem deixat enrere” de Manel Puig i Palmer,  en l’àmbit literari. L'accèssit va ser per a Carles Buixó i Ahmed Sabbabi per la revista Miligramo.

· “L’últim Sífir” d’Aram Pou, va obtenir el primer premi en l’àmbit de les arts escèniques. L'accèssit va ser per al projecte “Una dona, un desig, una lluita”, de la Cia. El Paller i Cia. Els Mals Endreços.

· “Face it” del grup  Vanila i “Family Things”  de Cookah P i The Boom Boom Fighters, van  obtenir el premi ex aequo en l’àmbit musical.

· “Lone Wolves” de Sergi Arnau, en l’àmbit audiovisual. Accèssit al projecte “L’hereva” de Marc Núñez, en l’àmbit audiovisual.

· “La llegenda del Bruel (pintat per tu!)” d’Aida Piris, en l’àmbit arts plàstiques-visuals. Accèssit al Projecte “Helium Station”, de Jana Pujol Pujadas.

La cerimònia es va tancar amb el parlament de Salvi Güell,  que va voler agrair la valentia als participants i va expressar la satisfacció d’haver impulsat els premis. La voluntat de l’Ajuntament és consolidar aquesta iniciativa en els pròxims anys, veient l’èxit de la primera convocatòria.