Castelló d’Empúries ha presentat el Pla Estratègic de Transició Energètica del municipi

2022-05-12 13:00

Ahir a la tarda va tenir lloc la presentació del Pla Estratègic de Transició Energètica de Castelló d’Empúries a l’Ecomuseu Farinera. Salvi Güell, alcalde de Castelló de d’Empúries; Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica i Comerç ; i Marc Grijalvo, consultor de Bimconsultors, van posar sobre la taula un full de ruta cap a la transició energètica del municipi de forma descentralitzada.

L’alcalde va destacar la urgència d’intensificar els treballs en aquest sentit i sobretot la necessitat de fer-ho de forma transversal, amb la col·laboració de tots els sectors, però capitanejat des de
promoció econòmica del municipi, “necessitem la cooperació de la ciutadania i dels agents implicats perquè haurem de tirar-ho endavant entre tots”.

La guia que es va presentar ahir, ha estat elaborada per l’empresa externa BIMConsultors que ha treballat de la mà amb l’àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament posant de relleu les característiques i necessitats del nostre territori per obtenir una diagnosi que ens permeti saber quin és el punt de partida per tal de convertir-nos en un territori competitiu. La regidora, Helena Solana, va resumir les accions que en aquests moments s’estan desenvolupant des de les diferents àrees i va destacar també la importància d’aquest pla que “ha de servir per posar ordre a totes les accions que s’estan duent a terme a l'ajuntament i incorporar-ne de noves que es plantegen en el pla”.

En el document, que es pot consultar al web municipal, s’hi troben les línies estratègiques que es proposen, en total sis, i els quaranta-cinc programes dissenyats per  desenvolupar-les.