Castelló a punt per la Festa de la Candelera

2013-01-25 08:00

La Festa Major d’hivern de Castelló d'Empúries s’inicia aquest cap de setmana amb diferents activitats programades en els propers dies i de temàtiques ben diverses. 
Aquest mateix cap de setmana pels esportistes hi haurà curses de motocròs a tots els nivells. Es faran al circuit municipal dissabte i diumenge de 9 a 2.

De dilluns a dijous a partir de les set de tarda els alumnes de l’Escola de Municipal de Música Antoni Agramont oferiran un recital d’audicions musicals a la Capella de Santa Clara.

El divendres 1 de febrer  i com vigília del dia de La Candelera, quatre activitats culturals es desenvoluparan al llarg de la tarda, inauguració de dues exposicions, una taula rodona-debat en commemoració dels 20 anys d’excavacions arqueològiques a Castelló d’Empúries (1992-2012) i un concert de cançons sobre poemes de J.M. de Sagarra. 

El dissabte, diada de la Festa de la Candelera, els Fusellers ens despertaran amb els seus trabucs per participar a les multitudinàries activitats previstes pel dia de la nostra patrona. Sortida amb bicicleta a l’Estany de Vilaüt, Missa solemne familiar i concert en homenatge a Mn. Narcís Costabella, a la Basílica de Santa Maria, estrena de la colla castellera, activitats per la mainada i sardanes a la Plaça dels Homes. A la tarda, actes esportius com el campionat nocturn de futbol sala, activitat infantil amb la ruta teatralitzada Pols de Fades. Tornen els follets de l’hivern, actes culturals com dues presentacions de llibres i els premis Espiga i Timó, i al final de dia ball de Gala a la sala polivalent. 

El diumenge 3, començarà el dia amb la regata de descens de llaüt català i llaüt mediterrani pels canals d’Empuriabrava, per a tots els públics hi haurà taller de pa a l’Ecomuseu-Farinera, concert amb la participació d’alumnes de les escoles de música de la comarca amb motiu del Cicle fem música i per finalitzar tota la festa, a la capella de Santa Clara projecció de la pel·lícula documental Balada Empodanesa

Al llarg de tots els dies el museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’Ecomuseu-Farinera faran jornada de portes obertes.