Castelló d'Empúries proposa un nou pla de mobilitat pel centre històric

2010-04-08 09:18

La complexitat dels carrers del centre històric de Castelló ha fet plantejar al consistori castelloní proposar una solució per fer front als inconvenients circulatoris que es produeixen. Des dels serveis tècnics i la policia local s’ha proposat un pla de mobilitat que millorarà la circulació dels vehicles i promourà un estacionament més còmode i rotatiu d’aquelles persones que utilitzen o visiten el centre històric.

La proposta contempla el sentit únic dels carrers on no tenen cabuda els dos sentits de la marxa, la doble circulació en altres vials, 431 places d’aparcament lliure, 105 de zona d’estacionament amb rellotge i 24 de zona blava.

Dels vials que tindran sentit únic destaquem el carrer del rec del molí on només es podrà circular en direcció al centre mèdic, l’escola Joana d’Empúries i el centre d’atenció primària. “S’ha valorat les possibilitats que teníem i hem cregut que la més satisfactòria era aquesta, ja que és el sentit més utilitzat pels castellonins en el moment de dirigir-se a aquests equipaments”, explica l’Alcalde, Salvi Güell.

A la pàgina web de l’Ajuntament trobaran tota la informació necessària per avaluar la proposta del Govern d’Unitat per donar solució a la mobilitat del centre històric.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries vol remarcar que es tracta d’un document obert a la ciutadania, en general, i els veïns, en particular, amb el qual puguin opinar i expressar-se respecte aquesta proposta. El departament de participació ciutadana obre diferents vies per recollir aportacions fins el 30 d'abril: correu electrònic (mobilitatnucliantic@castello.cat) i telèfon: 972250426.