Casellas (PSC) vol arribar a 90 agents de la Guàrdia Urbana

2011-05-10 19:00

El PSC de Figueres fa una aposta molt clara per la seguretat a la ciutat i proposa una sèrie de mesures a adoptar per tal de garantir-la, ja que “una ciutat no és justa si no és segura i la gent no hi pot viure amb tranquil·litat”, ha declarat Pere Casellas. A més, considera que la seguretat és un dels principals problemes de la ciutat i una de les assignatures pendents de l’actual govern municipal, degut a la desidia dels responsables municipals.

Entre les propostes destaca l’assumpció de les competències de seguretat per part de l’alcalde. “Per la greu situació a la ciutat i per la meva trajectòria, són les competències de seguretat les que vull que depenguin directament de l’alcalde”. Casellas va exercir de regidor de seguretat entre 2004 i 2007.

Altres mesures per garantir la Seguretat Ciutadana a Figueres passarien per un increment de la Guàrdia Urbana fins a 90 agents per tal d’acostar-nos a la ratio dessitjable d’agents per nombre d’habitants, per fer un control setmanal de les zones de tràfic d’estupefaents i per aplicar tolerància zero amb l’incivisme i la petita delinqüència.

En aquest mateix sentit, la candidatura socialista proposa que almenys un dels dos màxims responsables de la Guàrdia Urbana de Figueres visqui a la ciutat, la seguretat de la qual en depèn. Actualment els dos principals responsables viuen a més de 30 Km de distància de Figueres. 

Pel que fa als barris del Juncària-Parc Bosc- Culubret i Sant Joan, Pere Casellas ha apuntat la necessitat d’instal·lar un punt de vigilància i atenció policial permanent al barri i el seu compromís de realitzar-lo si és escollit alcalde. Per el candidat socialista, una possible ubicació seria els baixos de l’edifici que es troba en la zona del barri de Sant Joan i que l’actual alcalde volia destinar a la Guardia Civil.