Carlos Carrizosa acompanya Héctor Amelló en la seva jornada de campanya a Figueres

2023-05-18 18:00

El president del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, ha denunciat davant la Junta Electoral Central (JEC) a la presidenta en funcions del Parlament, Alba Vergés, i als membres de la Mesa de la cambra catalana que han votat a favor de no retirar l'escó a la presidenta suspesa, Laura Borràs, després dels últims requeriments d'aquest organisme. Carrizosa ha exigit “que la JEC obligui a la Mesa a complir d'una vegada per totes com compleixen tots els ciutadans de Catalunya i d'Espanya amb les lleis” perquè “aquests polítics no són millor que ningú”. A més, ha demanat que “s’incoï un expedient disciplinari contra Vergés i la resta de membres de la Mesa” que han votat a favor de demorar aquesta decisió i “que es dedueixi testimoni de la desobediència” perquè “la Fiscalia processi per delicte a Vergés i als membres de la Mesa que han ignorat els requeriments de la JEC”. El líder taronja ha recordat que “amb Juvillà, la mateixa Borràs va acatar la decisió de la JEC i el va privar de l'acta de diputat” i ha atribuït la demora en el compliment d'aquesta sentència perquè “com hi ha campanya electoral, tothom està mirant a un altra banda”. “Ja està bé, deixin de burlar-se de la justícia” ha afegit el president liberal.

Carrizosa ha anunciat la denúncia davant la JEC en una visita a Figueres acompanyat del candidat de CS a l'alcaldia, Héctor Amelló, on ha advertit que “votar al socialisme és condemnar a que les coses continuïn exactament igual”. “El PSC mai ha tingut escrúpols” ha dit Carrizosa, perquè “ha pactat amb qui sigui amb la condició de mantenir-se en el poder i no amb la condició de portar un programa endavant com fa Ciutadans”.

Per la seva banda, el candidat de CS a l'ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha defensat la seva intenció de “recuperar la seguretat, rehabilitar els barris” i “reactivar l'economia”. Amelló ha explicat que “per recuperar la seguretat en els barris oblidats” cal crear “una policia de barri que conegui als veïns”. També ha proposat la creació d’“una oficina antiokupacions perquè els veïns trobin suport policial i jurídic” i “ajudes pel comerç de proximitat” pels qui vulguin obrir un negoci, però també pels que vulguin “mantenir la persiana aixecada”. Per a Amelló, una altra prioritat és la “rehabilitació de molts barris de Figueres” on hi ha “parcs i jardins completament abandonats”. “Vull que totes les famílies de Figueres trobin un lloc idoni per poder formar el seu projecte de vida” ha conclòs l'alcaldable taronja.