Carles Bros exposa a la Ciutadella de Roses

2010-02-24 17:59

Aquest divendres 26 de febrer, a les 20h, a la Sala d’Exposicions Municipal de l’Espai Cultural la Ciutadella, tindrà lloc la inauguració de l’exposició L'art de la teranyina de Carles Bros. La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 25 d’abril, representa mitjançant diferents tècniques d’expressió artística, sensacions, valors i experiències al voltant d’aquest sistema de pesca tan mediterrani.

El projecte neix de les experiències viscudes durant tota una nit en què l’artista va anar embarcat en un vaixell de pesca d’encerclament. Les seves vivències, sensacions i impressions les va recollir en un diari de bord que posteriorment van prendre forma d’obres pictòriques i instal·lacions.

L’exposició L’Art de la teranyina, és un homenatge a espècies com l'anxova o la sardina, en perill de desaparèixer, a la indústria conservera i a aquests homes que cada nit s’aventuren a la mar.

Aquesta mostra té com a objectiu sensibilitzar i apropar el públic en general a l'art de la teranyina, a través de l'art contemporani i conscienciar sobre la conveniència d’aquest sistema de pesca respectuós amb el fons del mar i que, practicat de manera controlada, pot contribuir a la no extinció d’espècies que fins fa poc nedaven en l'abundància i que en poc temps poden acabar per desaparèixer.