Capmany recupera l'edifici de la cooperativa on divendres s'hi obre una agrobodega

2016-09-08 12:00

La cooperativa El Parral de Capmany va celebrar 100 anys el passat 29 de març, i l’Ajuntament s'afegeix a l’efemèride per partida doble. Una de les naus de l’edifici acollirà una agrobodega i la nau central s’està remodelant per albergar un espai municipal polivalent. Aquest divendres 9 de setembre, s’inaugurarà l’espai dedicat al tast i la venda de vins, caves i productes gastronòmics de proximitat.

L’edifici, que es va construir a principis del segle XX amb la col·laboració de tots els socis del sindicat agrícola, constava d’una nau i, posteriorment, se n’hi van afegir dues més. El Sindicat de Capmany va ser el primer de tot l’Alt Empordà, ja que fins 15 anys més tard no es va fundar el celler cooperatiu d’Espolla.

El 2010, la junta rectora de la cooperativa es va dissoldre i l’edifici va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Capmany. Amb l’objectiu de recuperar la instal·lació, enguany el consistori ha dut a terme dues actuacions: per una banda, ha posat a concurs el lloguer de la nau més antiga, amb l’objectiu de trobar una iniciativa privada que inverteixi en l’espai. D’aquesta manera, el proper divendres a les sis de la tarda s’hi inaugurarà una agrobodega.

Per altra banda, l’Ajuntament està remodelant la nau central de l’edifici, amb una inversió de 90.000 euros, provinents del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat i d’una subvenció de la Diputació de Girona. Es preveu que les obres acabin a finals d’any.