Canvien les àrees d’aportació del mercat de la fruita i la verdura de Figueres per fomentar la recollida selectiva

2011-02-15 19:00

Des d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Figueres ha canviat els punts de recollida de residus del mercat de la fruita i verdura, que s’instal·la els dimarts, dijous i dissabte a l’entorn de les places Catalunya i del Gra. Precisament, amb aquesta iniciativa, han desaparegut els contenidors d’ús exclusiu del mercat que es muntaven al frontal de la plaça del Gra.

Amb l’objectiu afegit d’anul·lar l’impacte visual des de la nova avinguda Vilallonga, la mesura s’ha pres per crear una sola àrea d’aportació de residus per fomentar la recollida selectiva entre els marxants i, a més, fer més eficient la recollida municipal de residus en aquest punt.

Aquesta mesura implica que a partir d’avui els marxants disposen d’una única àrea d’aportació específica, a la vorera del carrer Castelló, on hi troben un espai per a les caixes de cartró, un espai per a les caixes de fusta i plàstic, contenidors d'orgànica de 240 litres i dos contenidors de rebuig”, explica el regidor de Qualitat Urbana, Pere Pujulà, qui afegeix que tots els canvis a la zona faran possible que les places Catalunya i del Gra no tinguin contenidors a la seva superfície llevat dels dies de mercat.

A més, i amb l’ objectiu de fomentar la recollida selectiva, l’Ajuntament ha previst altres canvis a la zona. Canvis que passen per reubicar els contenidors que hi ha a la plaça Catalunya -al costat de la rampa de sortida de l’aparcament soterrat- al c. Nostra Sra de Lourdes; reubicar l'àrea d'aportació de la plaça del Gra al carrer Calçada dels Monjos, espai on havia estat abans; i retirar les, fins ara, àrees d’aportació destinades del mercat de davant del Caprabo i a la vorera del carrer Castelló.