Canviem Figueres no es presentarà a les municipals del 2023

2023-01-18 10:00

La plataforma Canviem Figueres ha anunciat que no es presentarà a les properes eleccions municipals del mes de maig. A través d'un comunicat del seu portaveu, el regidor Xavier Amiel, s'apunta que "això no vol dir que, en una nova ocasió Canviem Figueres es pugui replantejar tornar a l’actualitat de la representació municipal. Vàrem propiciar el canvi i el canvi feliçment es va produir".

Amiel considera molt positiva la bona relació entre els onze membres d’aquest govern figuerenc a quatre bandes que mai no ha estat cap impediment a l’hora de trobar punts d’acord, per continuar possibilitant la governança del dia a dia de la ciutat. "Ningú apostava perquè això es perllongués més enllà d’un semestre i ho hem aconseguit", diu el regidor d'Urbanisme i Mobilitat.

En aquesta nota Canviem Figueres explica "ens sentim plenament identificats amb la gestió que aquest Govern Municipal ha portat a terme. En cap cas vull defugir de les acusacions que l’oposició ha reiterat contra nosaltres, en referència a l’IBI, al sou dels regidors, a la necessitat d’un canvi, etc., només vull posar de manifest, que per cohesionar un model de gestió de govern, entre forces polítiques tan diferents, cal contribuir amb humilitat, generositat i per sobre de tot amb voluntat de transaccionar, acció que alguns, pel que sembla, no la tenen en el seu manual de treball".

En les properes setmanes es podria fer públic que Amiel s'incorporaria a la llista d'ERC encapçalada per l'alcaldessa Agnès Lladó.