Camions d'aigua i vehicles lleugers es mantenen a la zona de l'incendi per evitar revifalles

2023-08-06 22:00

El perímetre de l’incendi de l’Alt Empordà es manté estable i no hi ha hagut represes en tot el dia, més enllà de la que s’ha pogut controlar, a primera hora d’aquest matí, al límit del perímetre al flanc esquerre del foc. Durant la jornada hem mantingut un dispositiu d’extinció que ha anat revisant el perímetre per detectar punts calents i rematar-los, sigui amb línia d'aigua o amb eines manuals. L’helicòpter de comandament també ha estat sobrevolant la zona fent tasques de coordinació i de revisió. L’helicòpter bombarder no ha pogut volar pel vent.

En aquest sentit, bufa fort la tramuntana a la zona i està previst que cap al vespre encara es pugui reforçar més, tot i que a la matinada s’espera que afluixi la intensitat. Per a la jornada de demà s’espera de nou tramuntana a la zona.

Entre la trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, que es mantindran al llarg de la nit a la zona, s’hi despleguen camions d’aigua, efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i dels EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal), vehicles lleugers de coordinació i comandament, i la unitat mitjana de comandament.

Cal recordar que l’incendi es va donar per estabilitzat ahir dissabte a les 21.00 hores, després de calcinar unes 573 hectàrees, segons dades dels Agents Rurals. Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).