Calen voluntaris per a participar al Gran Recapte que es farà a 60 punts de l'Alt Empordà

2013-10-03 13:30

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa una crida a la ciutadania per aconseguir prop de 3.000 voluntaris per cobrir els més de 300 punts de recollida de menjar que hi haurà a les principals poblacions gironines durant el Gran Recapte 2013 que se celebrarà el 29 i 30 de novembre. A l'Alt Empordà en concret hi haurà 60 punts de recollida.

Aquesta és una campanya que organitzen per cinquè any consecutiu els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.

En el cas de les comarques gironines, l’objectiu és superar la xifra de 350.000 quilos d’aliments recollits durant el Gran Recapte 2012 ja que la crisi ha triplicat les necessitats. El menjar recollit pel Banc dels Aliments de Girona ja ha beneficiat 42.000 persones entre els mesos de gener i setembre. 

Per aconseguir els objectius marcats ja es compta amb la participació de més de 300 punts de venda que formen part principalment de cadenes de supermercats, però també hi participen petits establiments repartits per tota la demarcació.

Per això es necessiten al voltant de 3.000 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments per recollir el menjar que donin els ciutadans. Bàsicament el que es demana són aliments nutritius de llarga durada com llegums secs, conserves de peix, oli i llet.

Una de les novetats de la campanya d’aquest any és l’estrena del lloc web www.granrecapte.com on totes aquelles persones que vulguin fer de voluntaris durant el Gran Recapte es poden inscriure a través d’un formulari senzill que permet triar el punt de recollida i el torn més adient a la disponibilitat de cadascú. A tot Catalunya es necessiten 15.000 voluntaris i amb una setmana ja se n’han aconseguit 3.000.

Una altra novetat d’aquest any és el material didàctic que han elaborat dos voluntaris del Banc dels Aliments de Girona per donar a conèixer què fa el Banc i també per conscienciar sobre els valor dels aliments i sobre el malbaratament. Es tracta de material destinat a alumnes de primària i secundària, però que pot ser utilitzat per qualsevol grup o associació, i que es pot trobar a: https://www.deciencia.net/banc_aliments/.