Calçats Roig de Figueres rep el Premi Nacional de Comerç

2021-12-02 11:00

La històrica sabateria Calçats Roig de Figueres va rebre a finals de novembre el Premi Nacional de Comerç de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. En un acte multitudinari –respectant les mesures Covid– celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El guardó vol donar visibilitat i premiar la tasca que duen a terme la cinquena i sisena generació de la família Roig al capdavant d’aquest comerç local. El lliurament del Premi Nacional de Comerç ha destacat de la sabateria com ha combinat la seva llarga trajectòria i tradició amb la innovació, la sostenibilitat i la solidaritat, sota el lema “l’empenta des de la tradició”.

Aquest guardó coincideix també amb un moment dolç per a Calçats Roig: recentment, va adquirir una coneguda sabateria centenària de Banyoles per ampliar la seva oferta a les comarques de Girona; i alhora, fa escassos dies, va rebre un guardó honorífic com a comerç centenari, també de mans de la Generalitat de Catalunya.

Fundada el 1869, Calçats Roig ha sabut adaptar-se als temps canviants oferint sempre calçat de qualitat, en un inici, i roba i complements, més endavant, des de la seva botiga al centre de Figueres. L’evolució natural del seu sector de comerç va portar, la passada dècada, a establir dues botigues sota el mateix sostre: Roig Urban Comfort, d’una banda, que aglutina el calçat, roba i complements per als usuaris de calçat actuals; i Orígens Concept Store, una innovadora botiga de calçat, roba i complements en que l’ecologia, la sostenibilitat, l’artesania i el respecte cap al medi ambient són les seves premisses principals.