Cadena humana a l'Escala contra les prospeccions marines

2014-06-28 08:00

Aquest dissabte 28 de juny, entitats ecologistes d’Andalusia, Canàries, Catalunya, Illes Balears, Madrid i València, realitzaran un seguit d’accions contra les prospeccions marines a l’Estat Espanyol. L’objectiu és demostrar l’oposició ciutadana davant d’aquests projectes, i aconseguir aturar l’explotació de petroli tant al Mediterrani com a l’Atlàntic. A l'Alt Empordà l'acció es farà a la platja del Portitxol de l'Escala, davant l'Hostal Empúries. Allà, des de les 6 de la tarda, s'hi farà una cadena humana.

La posició de les entitats ecologistes, i de bona part de la ciutadania, és que aquests tipus d’estudis malmeten els recursos naturals i, alhora, comprometen la salut de les persones i el benestar de la nostra societat. Cal avançar cap sistemes energètics sostenibles tot començant a treballar en una transició energètica on els recursos es destinin a les activitats essencials. 

Davant de l'aprovació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Medi ambient de la Declaració d'Impacte Ambiental per autoritzar les prospeccions petrolíferes de Repsol en aigües Canàries, i les propostes de noves prospeccions al Mediterrani es demana la participació a la concentració de protesta simultània.