Cada turista estranger que ha visitat Catalunya durant aquest any ha gastat 121 euros diaris

2015-10-29 17:00

Cada turista estranger que va visitar Catalunya durant els nou primers mesos ha gastat 121 euros diaris, un 2,7% més que al 2014. Són dades del balanç turístic a Catalunya d'aquest 2015.

Ho ha presentat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.

El conseller Puig ha declarat que “estem guanyant la lluita per la desestacionalització i la desconcentració, ja que el turisme s’ha repartit per tot Catalunya, més enllà de Barcelona i de les nostres platges. Això ens ha fet créixer per sobre del 10% en turisme interior i de muntanya. Un dels factors claus que han afavorit aquest fet és la creació i la potenciació de productes turístics que beneficien tot el territori i durant tot l’any”.

De gener a setembre, els turistes estrangers van deixar a Catalunya més de 12.500 milions d’euros, un 2,4% més que al mateix període de 2014. Així mateix, Puig ha destacat que “l’afluència del turisme estranger en els cinc primers mesos de l’any corresponents a la temporada baixa s’ha incrementat tres vegades més que en temporada alta”.

Les dades evidencien una millora de la confiança del consumidor en la recuperació econòmica. En aquest sentit, s’estan acomplint els objectius marcats pel Pla de Màrqueting Turístic 2013-2016, que apuntaven a un increment en aquest període en despesa total, en la despesa mitjana diària i en els ingressos fora de temporada alta. A més, cal destacar que Barcelona es consolida en la primera posició com a port de creuers a Europa i a la Mediterrània, ja que fins el mes de setembre, la capital catalana havia rebut més de 1,9 milions de creuristes, un 5,3% més que al mateix període de 2014.

El conseller ha assenyalat que “s’han acomplert els objectius marcats: consolidar Catalunya en el podi de les destinacions europees; projectar Catalunya com a potència i referent en el turisme mundial; assolir els reptes de la desestacionalització en el temps i la desconcentració en l’espai; i seguir amb l’estratègia turística de diversificar mercats i apostar per l’especialització intel·ligent”, fruït de l’aposta per la creació de productes que es poden consumir tot l’any. De cara al futur, Puig ha assegurat que “només es pot mantenir aquesta posició referent si seguim apostant per la qualitat i l’exigència permanent”.

El conseller ha afegit que “estem treballant per disposar de més instruments analítics propis per fer les valoracions estadístiques”.