Busquen alumnes dels cursos de pintura que va fer Dalí l'any 1976

2016-07-20 13:00

Els Amics dels Museus Dalí preparen una activitat per recordar les classes de pintura realitzades fa quaranta anys sota la cúpula del Teatre-Museu de Figueres. Per aquest motiu, es busquen testimonis i material gràfic dels cursos que Salvador Dalí va organitzar a Figueres l’any 1976.

El Teatre-Museu Dalí de Figueres va acollir, el juliol de 1976, uns cursos de dibuix i pintura impartits per Salvador Dalí amb l’ajuda d’Antoni Pitxot. Quaranta anys després, els Amics dels Museus Dalí recuperaran els records d’aquelles jornades en un acte programat per a la tardor vinent. Per aconseguir el màxim de testimonis d’aquelles dates, es demana que els alumnes que vulguin aportar la seva visió d’aquelles jornades o aquelles persones que disposin de material gràfic d’aquells dies es posin en contacte amb l’entitat per participar d’aquest acte commemoratiu.

Com recorda la premsa de l’època, aquestes classes varen estar obertes a vint-i-cinc alumnes seleccionats d’entre el centenar de candidats presentats d’arreu de l’Estat i de l’estranger. Precisament, la premsa va jugar un paper fonamental en aquells dies ja que els cursos es varen anunciar a través dels mitjans locals de l’època i també per la repercussió que varen tenir en algunes capçaleres internacionals, ja que Dalí impartia les classes amb models nues, un fet insòlit per aquells dies a la societat altempordanesa i espanyola prèvia als dies de la transició democràtica.

Les persones interessades en fer les seves aportacions (testimoni o material gràfic) poden adreçar-se als Amics dels Museus Dalí, telèfon 972 67 75 20 de 10 a 14 hores, o bé al correu electrònic amics@fundaciodali.org.