Buika, Els Pets, Omara Portuondo i fins a 8 concerts al Festival de Cadaqués

2010-06-03 08:47

El Festival Internacional de Música de Cadaqués manté el pressupost de l’any passat i redueix a 8 concerts la programació “per no reduir qualitat i poder fer 8 concerts amb cara i ulls” a més “d’assumir un risc cultural amb un pressupost ajustat”, segons ha explicat el seu director Saki Guillem. Així, del cartell del festival destaquen les actuacions de l’Orquesta Buena Vista Social Club amb Omara Portuondo, Buika, Esperanza Spalding, Arianna Savall, Spanish Brass Luur Metalls, amb un homenatge a Frank Zappa, i l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (OJO) i Biel Ballester Trio, amb un homenatge a Django Reinhardt en el centenari del seu naixement.
El festival homenatjarà Pablo Picasso en el concert d’inauguració, el 31 de juliol, en el centenari de la seva estada a Cadaqués amb un encàrrec a Murtra Ensemble i Sílvia Pérez Cruz que basaran la seva actuació en l’estètica de l’època, amb composicions de Manuel de Falla, Federico García-Lorca, en una faceta desconeguda del poeta, i Carles Suriñach, un compositor català que va assolir grans èxits als Estats Units.

L’estètica del 1910 també està representada en el cartell del festival, del pintor barceloní amb gran vincle amb Cadaqués Ramon Aguilar Moré. El festival ha escollit un retrat del famós trompetista nord-americà Chet Baker, del 1963, inspirat en el cubisme, per il·lustrar el cartell d’aquest any.

Saki Guillem també ha destacat l’actuació d’Els Pets, que faran un concert “irrepetible i especial” a Cadaqués, en la celebració dels seus 25 anys sobre els escenaris. El director ha apuntat l’interés del festival en “donar cabuda a propostes experimentals i novedoses que no en tenen en altres escenaris”. Aquest concert clourà la progamació del festival.